Wij schenken uitsluitend wijnen uit de Balkan. Dat is niet verwonderlijk, want in Slovenië, Macedonië en Kroatië liggen wijngebieden die bij de oudste ter wereld horen. Er komen werkelijk prachtige wijnen vandaan. Een korte introductie.

Steeds meer in opkomst
Hoewel de Balkan als sinds de oudheid bekend staat als uitstekend wijngebied, is het hier in Nederland relatief onbekend. Daar komt de laatste jaren gelukkig verandering in: de hoogstaande Balkanwijnen zijn steeds meer in opkomst.

Alles voor een ware topwijn
De perfecte omstandigheden zijn er al eeuwen: een goede bodem, zeer veel zonuren, bijzondere inheemse druifsoorten en dus veel smaak. Daarbij is de laatste jaren veel in kennis geinvesteerd door terugkeerders: mensen die jaren buiten de Balkan hebben gewoond. Zij namen die kennis mee uit andere wijnlanden.

Exclusief bij Amfora
Dit heeft de wijnen naar een nog hoger niveau getild. Die nieuwe generatie Balkanwijnen zijn exclusief bij ons te proeven! Eéń van onze favorieten: de Grasevina Daruvar. Een Kroatische droge witte wijn, met een lange frisse afdronk, met rijpe citrustoon. Liefhebber van rood? Probeer eens de Plavac Hvar, een karakteristieke rode wijn. Afkomstig uit Dalmatië, waar onze roots liggen.

Kom ontdekken!
Nog meer ontdekken? Bekijk alvast onze wijnkaart of vraag ons om advies aan tafel! We nemen in u graag mee in de smaakvolle wereld van onze wijnen.

Geef een reactie