Ons verhaal

Amfora staat voor behouden wat goed is.

Hoewel Balkan en Mediterraans restaurant Amfora sinds 2015 in Leeuwarden gevestigd is, gaat ons verhaal veel verder terug. Ons restaurant opende namelijk al eerder haar deuren. Vroeger ontvingen we onze gasten namelijk in Biograd na Moru, een prachtige stad aan de Adriatische kust.

Witte stad aan zee
De ‘witte stad aan zee’ is in de harten gesloten bij toeristen uit heel Europa. En dat is niet verwonderlijk: het azuurblauwe water, de witte stranden en het sfeervolle historische centrum zijn een lust voor het oog. Ook op culinair gebied heeft Dalmatië veel te bieden.

Het oude Amfora
Amfora was één van de vele sfeervolle restaurantjes in de oude binnenstad. Toen we het restaurant eind jaren tachtig openden, wisten we met onze kookkunsten en gastheerschap al snel een goede naam op te bouwen bij gasten van over de hele wereld.

Behouden wat goed is
Ons restaurant kreeg de naam van de eeuwenoude kelken, waarin wijn of olijfolie bewaard werd. Nog regelmatig worden deze voor de Kroatische kust opgedoken. En geregeld is de inhoud nog intact! Amfora staat dus voor historie en behouden wat goed is.

Verstoorde droom
In de jaren negentig werd onze droom verstoord. Door de oorlog in voormalig Joegoslavië werden we gedwongen om te stoppen. We zijn toen in Nederland terecht gekomen. Ons doel was helder. Ooit wilden we weer ons eigen restaurant openen.

Volop inspiratie
Intussen deden we in verschillende restaurants en keukens ervaring en inspiratie op. Ondermeer op Terschelling, waar we 21 jaar woonden. Door hard te werken kwam onze droom in 2015 eindelijk uit: Amfora opende weer haar deuren!

Eigentijds en werelds
Daarom zijn we oprecht trots u te mogen ontvangen in het nieuwe Amfora. Dat doen we samen. Als familie. Als nieuwe generatie, met liefde voor eigentijdse en wereldse gerechten. En met ouderwetse, Kroatische gastvrijheid.

Benieuwd? Reserveer een tafel online of bel ons op 058 760 0490.

Rufad, Armina, Adem en Haris Kardumovic
Balkan en Mediterraans restaurant Amfora